loading

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ

Πληροφοριες:
ΩρΑριο ΛειτουργΙας:
Δευτ-Παρ: 09:00 - 21:00
Σάββατο: 09:00 - 15:00
Our address:
Περιφερειακή οδός Μυκόνου, Άνω Μερά, ΤΚ 846 00, Μύκονος, Κυκλάδων
Call us:
+30 694 6000 446

Επεξεργασία Νερού

Φίλτρανση
Αντίστροφη Ώσμωση
Απολύμανση

Η Vitalis Pools S.M.P.C. είναι μια πρωτοποριακή ελληνική εταιρεία, που αναπτύσσει, σχεδιάζει και εισάγει συσκευές επεξεργασίας νερού που διακρίνονται για τη διαχρονικότητα και την αντοχή τους.

Υπηρεσίες-Επεξεργασίας-Νερού

Συστήματα Επεξεργασίας Νερού

Συστήματα αποσκλήρυνσης του νερού για τη βελτίωση της ποιότητας της παροχής νερού σε κατοικίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.λπ.

Συστήματα Αντίστροφης Ώσμωσης εγκατεστημένα στο σημείο της χρήσης για τη μείωση της περιεκτικότητας σε αλάτι και άλλων σωματιδίων, συμβάλλοντας στην παροχή καθαρότερου νερού και στην αφαίρεση της άσχημης γεύσης. Αυτό το νερό είναι κατάλληλο όχι μόνο ως πόσιμο, αλλά και για μαγείρεμα, πότισμα, σιδέρωμα κ.λπ.

Συστήματα φιλτραρίσματος που αποσκοπούν στην προστασία υδραυλικών εγκαταστάσεων. Φιλτράρουν ξένες προσμίξεις και άλλα ανεπιθύμητα σωματίδια.

​Εξαιρετικά ακριβή και αξιόπιστα συστήματα δοσομέτρησης & ρύθμισης για την απολύμανση του νερού.

Φίλτρα Νερού

Η φίλτρανση του νερού αποτελεί την πιο συνήθη επεξεργασία του, με σκοπό να απομακρυνθούν από αυτό αιωρούμενα στερεά και άλλες ουσίες. Παρέχονται ποικίλες μέθοδοι και τρόποι επεξεργασίας και φίλτρανσης πόσιμου και βιομηχανικού νερού, όπως ένα απλό ή πολλαπλό φίλτρο φυσιγγίων, αλλά και ολοκληρωμένα συστήματα ταχυδιϋλιστηρίων.

Φιλτρανση Νερου – Φιλτρα Αντιστροφης ωσμωσης

Είναι γεγονός ότι η βιομηχανική εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα τη ρύπανση λόγω βιομηχανικών αποβλήτων, φυτοφαρμάκων και χλωροπαραγωγών. Η εταιρεία μας, Vitalis Pools S.M.P.C., εμπορεύεται φίλτρα για κάθε περίπτωση ρύπανσης υδάτων.

  • Φίλτρα άμμου – SF, με χαλαζιακή άμμο και ανθρακίτη για να κατακρατούνται μικροαιωρούμενες ουσίες σε νερό τροφοδοσίας
  • Φίλτρα ενεργού άνθρακα – ACF, για να κατακρατούνται χλώριο, οργανικές ουσίες και επιφανειακά παράγωγα
  • Φίλτρα αποσιδήρωσης DF – Φίλτρα απομαγγανίωσης DF, με ειδικό καταλύτη για την οξείδωση σιδήρου και μαγγανίου
  • Φίλτρα φυσιγγίων – HIF που είναι ο καλύτερος τρόπος φίλτρανσης (λόγω της υψηλής επιφάνειας εναλλαγής / συνήθης βαθμός φίλτρανσης 100-0,2μ.)
  • Φίλτρα σακούλας που χρησιμοποιούνται συνήθως ως πρόφιλτρα (ικανότητα φίλτρανσης 5-100μ.). Μειονεκτούν λόγω της μικρής επιφάνειας φίλτρανσης που έχουν

 

Συστήματα Αφαλάτωσης Νερού:

Αντίστροφη Ώσμωση

H Vitalis Pools S.M.P.C. κατασκευάζει συστήματα αφαλάτωσης με αντίστροφη ώσμωση, με τα οποία παράγεται νερό πρώτης ποιότητας από υφάλμυρο νερό ή θαλασσινό νερό (L/B Commercial 1.000-5.000 μS και H/B Industrial 5.000 – 10.000 μS). Το νερό που παράγεται μπορεί να συγκριθεί με το νερό μεγάλων αστικών δικτύων.
Μέσω ενός συστήματος ημιπερατής μεμβράνης αντίστροφης ώσμωσης, γίνεται δυνατό να διαχωριστούν άλατα και οργανικές ουσίες, με αποτέλεσμα το υφάλμυρο και θαλασσινό νερό να γίνεται πόσιμο. Η μεμβράνη βρίσκεται σε μια ειδική μεμβρανοθήκη και είναι κατασκευασμένη από υλικά που την καθιστούν ικανή να αντέχει και τις υψηλές πιέσεις και τη διάβρωση. Όλες οι μονάδες τροφοδοτούνται από ηλεκτροκίνητες αντλίες (από INOX AISI 316), ενώ η ρύθμιση της πίεσης γίνεται από ανοξείδωτη ρυθμιστική βαλβίδα. Όλα αυτά που προαναφέρθηκαν, καθώς και ο ηλεκτρικός πίνακας, οι αυτοματισμοί, οι σωληνώσεις και οι καλωδιώσεις έχουν εγκατασταθεί σε μια ανοξείδωτη αυτοφερόμενη βάση. 
H Vitalis Pools S.M.P.C. διαθέτει συστήματα αφαλάτωσης με συστήματα αντίστροφης ώσμωσης που παράγουν νερό για:
  • το σπίτι 
  • τροφοδοσία ξενοδοχείων
  • τρόφιμα και ποτά
  • ατμογεννήτριες 
  • χημικά εργαστήρια
  • αγροτικές βιομηχανίες, άρδευση και θερμοκήπια
  • ιχθυοκαλλιέργειες
  • πλυντήρια αυτοκινήτων
  • κοινότητες
  • φωτογραφικά εργαστήρια
Η σειρά “Ippocrates” παράγει νερό ειδικών προδιαγραφών, που χρησιμοποιείται για ιατρική, φαρμακευτική και ηλεκτρονική χρήση
  • ιατρική και φαρμακευτική χρήση
  • μονάδες τεχνητών νεφρών
  • τμήματα διουρηθρικών
  • τροφοδοσία αποστακτήρων
  • ηλεκτρονική βιομηχανία
  • καλλυντικά
Sea Water Blue Marine 
Εφαρμογή σε σκάφη όλων των ειδών, όπως:
  • υπερωκεάνια πλοία
  • φορτηγά πλοία
  • κότερα
  • ιστιοπλοϊκά
  • αλιευτικά πλοία

Απολύμανση Νερού

Αναμφισβήτητα, η αυξημένη ρύπανση γεννά την ανάγκη για απολύμανση και αποστείρωση του νερού. Η εταιρεία μας, Vitalis Pools S.M.P.C., διαθέτει συσκευές επεξεργασίας και απολύμανσης του νερού, που χρησιμοποιούν τις εξής μεθόδους:
Χλωρίωση με δοσομετρικές αντλίες
Η χλωρίωση είναι η πιο συχνή μέθοδος απολύμανσης και χρησιμοποιείται υποχλωριώδες νάτριο (Na0Cl) ή άλλα χλωροπαραγωγά. Με τις δοσομετρικές αντλίες προστίθενται μικροποσοτήτες σε προκαθορισμένο χρόνο. Συνήθως επαγωγικές αντλίες διαφράγματος χρησιμοποιούνται για μικρές και μεσαίες παροχές. Στις μονάδες αφαλάτωσης, οι δοσομετρικές αντλίες χρησιμοποιούνται στην προεπεξεργασία και μετεπεξεργασία, ώστε να προστεθούν υλικά αντικαθαλάτωσης, χλώριο, οξέα, απολυμαντικά, υλικά αποχλωρίωσης κ.ά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κύρια εφαρμογή είναι η προσθήκη χλωρίου.
Οζονισμός
Αποτελεί την πιο φυσική μέθοδο απολύμανσης του νερού. Με τους λεγόμενους οζονιστήρες, μετατρέπεται το ατμοσφαιρικό οξυγόνο 02 σε 03 (όζον). Το όζον θεωρείται το πιο δραστικό οξειδωτικό και είναι ασφαλές, λόγω του υψηλού ενεργειακού του φορτίου (οξειδώνει οργανικά στοιχεία και μικροοργανισμούς). Λιγότερο από μια ώρα είναι συνήθως ο χρόνος διάσπασης. Ο οζονισμός αποτελεί μεν ιδανικό μέσο απολύμανσης, ωστόσο έχει αυξημένο κόστος επένδυσης και γι’ αυτό δεν εφαρμόζεται ευρέως. Εφαρμόζεται όμως στα εμφιαλωτήρια νερού, τις πισίνες και τα υδρομασάζ.
Υπεριώδης Ακτινοβολία UV
Η χρήση τεχνολογικά εξελιγμένων υλικών έχει βελτιώσει την απόδοση της ακτινοβολίας UV. Η ακτινοβολία ενεργοποιεί φωτοχημική ενδομοριακή αντίδραση σε μήκος κύματος 253.7 nm, με αποτέλεσμα να γίνεται διάσπαση της μεμβράνης του κυττάρου, καθώς και των DNA και RNA. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αναπαραγωγή των μικροοργανισμών και έτσι να καταστρέφονται. Αφού η αρχή λειτουργίας βασίζεται σε ένα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο, οι φυσικοχημικές παράμετροι του νερού (PH, αγωγιμότητα, REDOX, γεύση, οσμή) παραμένουν αναλλοίωτες.
Κάθε μονάδα απολύμανσης με UV αποτελείται από:
  • σώμα από ανοξείδωτο χάλυβα
  • τμήμα ακτινοβολίας με λαμπτήρες low pressure
  • χαλαζιακό σωλήνα προστασίας
  • ηλεκτρικό πίνακα με μετασχηματιστή, ωρομετρητή, διακόπτη και λυχνίες λειτουργίας/στάσης
Όργανα Ελέγχου
Τα όργανα αυτά κάνουν on line μέτρηση και έλεγχο των εξής: χλώριο, REDOX, PH, αγωγιμότητα, θολότητα, οξυγόνο.
Το τμήμα διαδικασιών απολύμανσης (sterilization division) της Vitalis Pools S.M.P.C. παρέχει υπηρεσίες όπως:
  • E.W.G.L.I.  (European Working Group for Legionella Infections): έλεγχος / πρόληψη λοιμώξεων από τη Legionella
  • Μελετά προληπτικά μέτρα
  • Μελετά το πώς να επιλύονται οξείες επιμολύνσεις
  • Μελετά προγράμματα συντήρησης
  • Επέμβαση τεχνικού κι επιστημονικού προσωπικού
  • Απολύμανση δικτύων
  • Εγκαθιστά συστήματα διόρθωσης και επιτήρησης παραμέτρων αναστολής
Η μέθοδος για την αποφυγή ανάπτυξης ή την καταστροφή του βακτηρίου εξαρτάται από τις προσδιορισθείσες συγκεντρώσεις του βακτηρίου στο δείγμα του νερού, τα υλικά κατασκευής του δικτύου, αλλά και τις παραμέτρους σχεδιασμού του δικτύου (πίεση, θερμοκρασία, συντελεστής θερμικών διαστολών).
Το τμήμα διαδικασιών απολύμανσης της Vitalis Pools S.M.P.C. μπορεί να δράσει σε κάθε πρόβλημα επιμόλυνσης τόσο προληπτικά, όσο και σε επίπεδο καταστολής.

Συστήματα απιονισμού νερού

Αποσκλήρυνση Νερού 

 

Τα νερά στον ελλαδικό χώρο περιέχουν ασβέστιο και μαγνήσιο σε μεγάλο βαθμό και έτσι είναι χαρακτηρισμένα ως “σκληρά” νερά. Το σκληρό νερό έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία καθαλατώσεων στα θερμικά δίκτυα (θερμοσίφωνες, λέβητες και αντιστάσεις), ενώ αφήνει άλατα σε κρύσταλλα, ποτήρια και είδη υγιεινής. Όλα αυτά λύνονται με τους αποσκληρυντές νερού (με τη χρήση ρητινών ιοντοεναλλαγής σειράς DOL 132/240/360, με χρήση υλικών Pentair USA– Dow Chemical USA)

 

Απαλκαλίωση Νερού

 

Η απαλκαλίωση νερού εφαρμόζεται όπου υπάρχει εναλλαγή θερμότητας ή ατμοποίηση. Η μέθοδος της απαλκαλίωσης νερού βασίζεται σε ιοντοεναλλακτικές ρητίνες. Ο απαλκαλιωτής είναι μια μορφή ιοντοεναλλακτικού συστήματος με δοχείο ρητινών, ιοντοεναλλακτική ρητίνη και προγραμματιστή ελέγχου αναγεννήσεων. Η αναγέννηση γίνεται με όξινο διάλυμα.

 

Απονιτροποίηση Νερού

 

Το όριο των νιτρικών είναι 50mg/l. Εάν η περιεκτικότητα σε NO3 είναι μεγαλύτερη, είναι αναγκαία η χρήση αυτόματου απονιτροποιητή. Ο απονιτροποιητής είναι μια μορφή ιοντοεναλλακτικού συστήματος με δοχείο ρητινών, ιοντοεναλλακτική ρητίνη και προγραμματιστή ελέγχου αναγεννήσεων. Η αναγέννηση γίνεται με NaCl.

 

Αποσιδήρωση Νερού

 

Η ύπαρξη ιόντων σιδήρου στο νερό διαφοροποιεί τη διαύγεια, τη γεύση και την οσμή του νερού. Το όριο της συγκέντρωσης ιόντων σιδήρου στο πόσιμο νερό είναι 0,2 PPM. Για την αποκομιδή των ιόντων σιδήρου χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές αποσιδήρωσης, που κατακρατούν τα ιόντα σιδήρου, αφού τα οξειδώσουν. Οι συσκευές αυτές είναι πλήρως αυτοματοποιημένες και δεν υπάρχει χρήση αναλωσίμων.

 

Συστήματα αποσκλήρυνσης

 

Η σκληρότητα του νερού αναφέρεται στην περιεκτικότητά του σε άλατα ασβεστίου και μαγνησίου.
Η σκληρότητα του νερού γεννά προβλήματα σε: σωληνώσεις ύδρευσης, boilers, μηχανήματα με θερμαντικές αντιστάσεις, γυάλινες και μεταλλικές επιφάνειες, είδη υγιεινής κ.α.

 

Πιο σοβαρά είναι τα προβλήματα που γεννά η σκληρότητα του νερού στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Οι ατμολέβητες, οι ατμογεννήτριες και τα συστήματα εναλλαγής θερμότητας μπορεί να καταστραφούν από τα σκληρά άλατα, ενώ επίσης καταναλώνεται τεράστιο ποσό παραπάνω ενέργειας για να αποδώσουν έργο, όταν παρουσιάζονται σκληρά άλατα.

 

Η λύση στα προαναφερθέντα προβλήματα δίνεται με τη χρήση συστημάτων αποσκλήρυνσης του νερού, με τα οποία συγκρατούνται τα σκληρά άλατα που περιέχει το νερό. Αναλυτικότερα, η μέθοδο της ιοντοεναλλαγής είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αποσκλήρυνσης του νερού. Με αυτή τη μέθοδο, αφαιρούνται τα ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου από το νερό και ανταλλάσσονται με ιόντα νατρίου.

 

Για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία ενός αποσκληρυντή, λαμβάνονται υπόψη πολλά, όπως: το είδος του νερού κάθε εφαρμογής, η ποιότητα και ποσότητά του, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συστήματος αποσκλήρυνσης.

 

Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της εταιρείας επιλέγουν το ιδανικό σύστημα αποσκλήρυνσης για κάθε εφαρμογή, ενώ φροντίζουν να συνδυάσουν τεχνική αρτιότητα και οικονομική λύση.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε μας για το δικό σας πρόβλημα. Το προσωπικό της εταιρείας μας είναι πρόθυμο να σας πληροφορήσει για όλες τις παραμέτρους, υποβάλλοντας σχετική μελέτη. Ελάτε να βρούμε μαζί το ιδανικό σύστημα αποσκλήρυνσης για τη δική σας περίπτωση.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Τύποι αποσκληρυντών

Μίας στήλης (μονοί)
Χρονικού προγραμματισμού (η ρητίνη αναγεννάται μέσω 
χρονοδιακόπτη, σε προκαθορισμένες από το χρήστη 
ημέρες και ώρες)
Ογκομετρικού προγραμματισμού (η ρητίνη αναγεννάται 
μέσω παλμικού ροομετρητή νερού, όταν το σύστημα επε- 
ξεργαστεί όλο τον όγκο του νερού για τον οποίο επαρκεί η 
ποσότητα ρητίνης του συστήματος)
Δύο στηλών (δίδυμοι) 
Όταν η ρητίνη της 1ης από τις δύο στήλες κορεσθεί και τεθεί σε κατάσταση αναγέννησης, τότε η 2η στήλη αυτόματα αρχίζει να παράγει μαλακό νερό, μέχρις ότου κορεσθεί αυτή, οπότε η 1η ήδη αναγεννημένη στήλη μπαίνει σε κατάσταση παραγωγής κ.λπ. Η διαδικασία της εναλλαγής γίνεται αυτόματα και τα δίδυμα συστήματα αποσκλήρυνσης είναιογκομετρικού προγραμματισμού

Τύπος ρητίνης αποσκλήρυνσης 

Για την παραγωγή πόσιμου νερού (εκτός από την περίπτωση της βιομηχανικής χρήσης), τα συστήματα αποσκλήρυνσης λειτουργούν με ρητίνη τύπου SR1L-Na, κατάλληλη για πόσιμο νερό (Food Grade).
Για την αναγέννηση της ρητίνης των συστημάτων αποσκλήρυνσης, προτείνεται η χρήση ορυκτού αλατιού σε ταμπλέτες μεγάλης  καθαρότητας 99,9% σε NaCl.
Λόγω της υψηλής καθαρότητας του προσφερόμενου υλικού, η κατανάλωσή του είναι αισθητά μειωμένη εν συγκρίσει με αυτή του αλατιού σε κόκκους, δεδομένου ότι η ποσότητα ορυκτού άλατος που απαιτείται για τη δημιουργία κορεσμένου διαλ. άλμης (που χρησιμοποιείται για την αναγέννηση της ρητίνης αποσκλήρυνσης) συναρτάται άμεσα με την καθαρότητα του ορυκτού. 

  Ζητήστε Προσφορά

  Οι εκτιμήσεις μας είναι δωρεάν, επαγγελματικές και δίκαιες. Περιγράψτε μας το έργο που σας ενδιαφέρει ή επιλέξτε από τις παρακάτω υπηρεσίες

  Your message was sent successfully!

  Something went wrong, try refreshing and submitting the form again.
  Ενδιαφέρομαι για Συντήρηση:

  ΠισίναςJacuzzi-SpaΣύστημα Επεξεργασίας Νερού

  Ενδιαφέρομαι για κατασκευή

  ΠισίναςJacuzziSaunaΧώρου Ευεξίας - SPAΣύστημα Επεξεργασίας Νερού

  Ενδιαφέρομαι για Ανακαίνιση-Αναβάθμιση

  ΠισίναςΧώρου SPA-Jacuzzi-SaunaΣύστημα Επεξεργασίας Νερού